Strålevarme

Strålevarme – ren energisparing

Askim og Mysen Rør tilbyr i samarbeid med Tolcon AS Schwank strålepaneler i Norge. Strålepanelene er utviklet for haller med takhøyde over 4 meter samtutendørsarenaer med overbygg.

 

Strålevarme reduserer energikostnader

1_strålevarmeStrålevarme for næring har blitt et naturlig og fremtidsrettet valg for de som har behov for å varme opp store områder. Sammenlignet med konvensjonell oppvarming trenger man ikke å starte oppvarmingen før 30 – 60 minutter før arbeidsdagen starter og slås av når arbeidsdagen er ferdig. På denne måten reduserer man oppvarmingskostnadene samtidig som det er energibesparende sammenlignet med konvensjonell oppvarming med elektrisk strøm. Selv om dagens olje- og gasspriser er høye kan man allikevel spare både energi og kostnader sammenlignet med strømprisene i Norge. Ved denne formen for oppvarming kan man oppnå en reduksjon i energiforbruket på 30 – 50%. Dette medfører en forventet inntjeningstid på investeringen på ca 3 – 5 år.

– Strålevarmen varmer opp materialer og personer. Når disse er varmet opp avgis sekundærvarme som igjen varmer opp luften. Et annet vesentlig forhold er at ved konvensjonell oppvarming så vil en stor del av varmen legge seg oppe under taket og ikke nede ved gulvet hvor du trenger den. Det skjer ikke ved bruk av strålevarme, her går varmen ned til gulvet, sier Svein Simonsen, daglig leder i Tolcon AS.

 

Strålevarme inne og ute

Oppvarming med strålevarme gir en behagelig varmeopplevelse. De nye avanserte strålepanelene fra Schwank er retningsstyrte og fører varmen ned mot f.eks. mennesker eller gjenstander som skal varmes. Varmen holder seg der og føres ikke oppe under taket som konvensjonell oppvarming. Dette gjør at strålepanelene kan benyttes både inne og ute.

– Strålepanelene fra Schwank kan bl.a. benyttes i industrihaller og på idrettsarenaer , butikklokaler, idrettsarenaer m.m. En av de nyeste store installasjonene med Schwank strålepaneler er på Stanford Bridge i London, hjemmebanen til fotballklubben Chelsea. Stråleovnene er plassert oppe under taket og varmer så opp tribuneplassene på stadion. avslutter Simonsen.

Norge er på mange måter en sinke når det gjelder gassbruk, og dette til tross for at vi er en av verdens fremste eksportører av gass. Trendene de siste årene har riktignok vært at man installerer gasskomfyrer i hjemmet og på hytta. Men næringslivet henger noe etter. Bruk av strålevarme er effektiv utnyttelse av energi, noe som også vil gi klare endringer på strømregningen.

 

Trykk her for å lese Tolcons imformasjonsfolder om strålevarme og for å vårt produktutvalg.


Kontaktpersoner


Ta Kontakt Med Oss

Ønsker du å vite mer?

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg innen kort tid.

Firma

Navn

Telefon

E-post